Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Share
  Martin
  Martin

  Број на мислења : 301
  Age : 31
  Местолокација : Catwalk Galaxy
  Registration date : 2009-02-05

  Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Martin on Саб Фед 07, 2009 2:45 pm

  Астрономите од Кина, Јапонија и Јужна Кореа ќе ја изградат најголемата мрежа на телескопи во светот за да можат да ги набљудуваат и истражуваат Млечниот пат и црните дупки.

  Конзорциумот East Asia Very Long Baseline Interferomentry (VLB) ќе вклучува 19 телескопи од Кина, Јапонија и Јужна Кореа, а ќе покрива дијаметар од 6.000 км, од Јапонските Хакаидо острови до Кинескиот Кунминг регион.

  Главна цела на најголемата телескопска мрежа ќе биде да произведе 3Д мапа од Млечниот пат која потоа ќе помогне во стратегискиот план за откривање на мистеријата околу универзумот.

  - Сликите кои ќе ги направат нашите телескопи ќе им помогне на астрономите по квалитетно да ги проучуваат тајните на универзумот. Црните дупки никогаш не биле разоткриени, а Млечниот пат никогаш разјаснет, изјави Хидеуки Кобајаши, директорот на јапонската опсерваторија.

  Првите истражувања на конзорциумот ќе започнат во 2010 година. Дванаесетте телескопи во Јапонија и Кина ќе ги прикажат првите снимки, додека останатите шест во Јужна Кореа ќе треба да се изградат до крајот на идната година.

  - Планираме градење на нови телескопи со големина од 65 метри каков што е новиот телескоп во Шангај. Кина ја направи првата вселенска мисија, па тоа ни е императив да се здружиме и заедно да напредуваме. Не би рекол дека сме азиската НАСА но би сакал да се развиваме во тој колосек, додаде Хидеуки.
  Nikola_S
  Nikola_S

  Број на мислења : 184
  Age : 29
  Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Nikola_S on Нед Фед 08, 2009 2:44 pm

  mmartin напиша:Астрономите од Кина, Јапонија и Јужна Кореа ќе ја изградат најголемата мрежа на телескопи во светот за да можат да ги набљудуваат и истражуваат Млечниот пат и црните дупки.

  Конзорциумот East Asia Very Long Baseline Interferomentry (VLB) ќе вклучува 19 телескопи од Кина, Јапонија и Јужна Кореа, а ќе покрива дијаметар од 6.000 км, од Јапонските Хакаидо острови до Кинескиот Кунминг регион.

  Главна цела на најголемата телескопска мрежа ќе биде да произведе 3Д мапа од Млечниот пат која потоа ќе помогне во стратегискиот план за откривање на мистеријата околу универзумот.

  - Сликите кои ќе ги направат нашите телескопи ќе им помогне на астрономите по квалитетно да ги проучуваат тајните на универзумот. Црните дупки никогаш не биле разоткриени, а Млечниот пат никогаш разјаснет, изјави Хидеуки Кобајаши, директорот на јапонската опсерваторија.

  Првите истражувања на конзорциумот ќе започнат во 2010 година. Дванаесетте телескопи во Јапонија и Кина ќе ги прикажат првите снимки, додека останатите шест во Јужна Кореа ќе треба да се изградат до крајот на идната година.

  - Планираме градење на нови телескопи со големина од 65 метри каков што е новиот телескоп во Шангај. Кина ја направи првата вселенска мисија, па тоа ни е императив да се здружиме и заедно да напредуваме. Не би рекол дека сме азиската НАСА но би сакал да се развиваме во тој колосек, додаде Хидеуки.

  Хех нормално дека не сакате, сакате да бидете подобри од НАСУ. Јасно е дека Исток ке биде следњо средиште на цивилизацију, тој можеше да се види и по Олимписки Игре у Шангај. Мада малко ми е чудно што се здружуев Јапан и Јужна Кореја сас Кину, они не су бш у најдобри односи, разну идеологију си терав. Мада кад е напредак у питање нема границе.


  _________________
  Martin
  Martin

  Број на мислења : 301
  Age : 31
  Местолокација : Catwalk Galaxy
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Martin on Нед Фед 08, 2009 11:42 pm

  Важно е развитак на технологију, а не идеологие, тој су политички работе, и астрономија не е повржана сас тија одлуке... сга за сга Razz


  _________________
  They look so small from up here Very Happy
  Nikola_S
  Nikola_S

  Број на мислења : 184
  Age : 29
  Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Nikola_S on Пон Фед 09, 2009 12:27 am

  mmartin напиша:Важно е развитак на технологију, а не идеологие, тој су политички работе, и астрономија не е повржана сас тија одлуке... сга за сга Razz

  Повржана е повржана и тој како, затој што е веќ јасно дека тј кој ке колонизира прв ке га има примат у свет. Секое зошто си има свое затоа Cool


  _________________
  Martin
  Martin

  Број на мислења : 301
  Age : 31
  Местолокација : Catwalk Galaxy
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Martin on Пон Фед 09, 2009 12:29 am

  Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers


  _________________
  They look so small from up here Very Happy
  Nikola_S
  Nikola_S

  Број на мислења : 184
  Age : 29
  Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Nikola_S on Пон Фед 09, 2009 12:34 am

  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz


  _________________
  Martin
  Martin

  Број на мислења : 301
  Age : 31
  Местолокација : Catwalk Galaxy
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Martin on Пон Фед 09, 2009 12:38 am

  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz
  Извињавам се за мој претходан пост, демантирамо гу Колонијализацију на Марс, не смо ми криви што новине шпекулирав, тужбе ќе бидев покренати до дотични особе за овакви податци у јавност, куде се нарушуе клуб и његови цели afro


  _________________
  They look so small from up here Very Happy
  Nikola_S
  Nikola_S

  Број на мислења : 184
  Age : 29
  Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Nikola_S on Пон Фед 09, 2009 12:44 am

  mmartin напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz
  Извињавам се за мој претходан пост, демантирамо гу Колонијализацију на Марс, не смо ми криви што новине шпекулирав, тужбе ќе бидев покренати до дотични особе за овакви податци у јавност, куде се нарушуе клуб и његови цели afro

  Тој сакам да чују, и метеролошки балон било тој у Дејловце јасно ли е????


  _________________
  Feanor
  Feanor

  Број на мислења : 219
  Age : 31
  Местолокација : У дадену Епсилон околину
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Feanor on Пон Фед 09, 2009 1:26 am

  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz
  Извињавам се за мој претходан пост, демантирамо гу Колонијализацију на Марс, не смо ми криви што новине шпекулирав, тужбе ќе бидев покренати до дотични особе за овакви податци у јавност, куде се нарушуе клуб и његови цели afro

  Тој сакам да чују, и метеролошки балон било тој у Дејловце јасно ли е????
  Колонизација на Марс! Демантирам!!
  Сакаше колега ми да каже дека му се еде Сникерс!!!


  _________________
  If you go to Z'ha'dum, you will die.
  Nikola_S
  Nikola_S

  Број на мислења : 184
  Age : 29
  Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Nikola_S on Пон Фед 09, 2009 1:29 am

  Feanor напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz
  Извињавам се за мој претходан пост, демантирамо гу Колонијализацију на Марс, не смо ми криви што новине шпекулирав, тужбе ќе бидев покренати до дотични особе за овакви податци у јавност, куде се нарушуе клуб и његови цели afro

  Тој сакам да чују, и метеролошки балон било тој у Дејловце јасно ли е????
  Колонизација на Марс! Демантирам!!
  Сакаше колега ми да каже дека му се еде Сникерс!!!

  Па нели Milky way lol!


  _________________
  Feanor
  Feanor

  Број на мислења : 219
  Age : 31
  Местолокација : У дадену Епсилон околину
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Feanor on Пон Фед 09, 2009 1:35 am

  Nikola_S напиша:
  Feanor напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz
  Извињавам се за мој претходан пост, демантирамо гу Колонијализацију на Марс, не смо ми криви што новине шпекулирав, тужбе ќе бидев покренати до дотични особе за овакви податци у јавност, куде се нарушуе клуб и његови цели afro

  Тој сакам да чују, и метеролошки балон било тој у Дејловце јасно ли е????
  Колонизација на Марс! Демантирам!!
  Сакаше колега ми да каже дека му се еде Сникерс!!!

  Па нели Milky way lol!

  ....или албени.....


  _________________
  If you go to Z'ha'dum, you will die.
  Martin
  Martin

  Број на мислења : 301
  Age : 31
  Местолокација : Catwalk Galaxy
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Martin on Пон Фед 09, 2009 3:59 am

  Feanor напиша:
  Nikola_S напиша:
  Feanor напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz
  Извињавам се за мој претходан пост, демантирамо гу Колонијализацију на Марс, не смо ми криви што новине шпекулирав, тужбе ќе бидев покренати до дотични особе за овакви податци у јавност, куде се нарушуе клуб и његови цели afro

  Тој сакам да чују, и метеролошки балон било тој у Дејловце јасно ли е????
  Колонизација на Марс! Демантирам!!
  Сакаше колега ми да каже дека му се еде Сникерс!!!

  Па нели Milky way lol!

  ....или албени.....

  Извињавам се за неспоразум.... Работи се за Tutku... bounce


  _________________
  They look so small from up here Very Happy
  Nikola_S
  Nikola_S

  Број на мислења : 184
  Age : 29
  Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Nikola_S on Пон Фед 09, 2009 5:04 am

  mmartin напиша:
  Feanor напиша:
  Nikola_S напиша:
  Feanor напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:
  Nikola_S напиша:
  mmartin напиша:Епа штом е таква работа, ај ми како клуб ќе направимо шатл и ќе га колонизирамо Марс и ќе биде наш!!! јеееее cheers

  Добро брат нели се договоримо да не ги откриваш цели на клуб а Evil or Very Mad , немој да ти кршимо прозори сас џитку Razz
  Извињавам се за мој претходан пост, демантирамо гу Колонијализацију на Марс, не смо ми криви што новине шпекулирав, тужбе ќе бидев покренати до дотични особе за овакви податци у јавност, куде се нарушуе клуб и његови цели afro

  Тој сакам да чују, и метеролошки балон било тој у Дејловце јасно ли е????
  Колонизација на Марс! Демантирам!!
  Сакаше колега ми да каже дека му се еде Сникерс!!!

  Па нели Milky way lol!

  ....или албени.....

  Извињавам се за неспоразум.... Работи се за Tutku... bounce

  Конечно дојдемо до бит на ствар "Koнечно ке се разоткрие мистеријата за Млечниот Пат" albino


  _________________
  Feanor
  Feanor

  Број на мислења : 219
  Age : 31
  Местолокација : У дадену Епсилон околину
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Feanor on Пон Фед 09, 2009 6:32 am

  сга, откатко гуу разоткримо мистерију, можемо да продужимо сас животи.....


  _________________
  If you go to Z'ha'dum, you will die.
  Martin
  Martin

  Број на мислења : 301
  Age : 31
  Местолокација : Catwalk Galaxy
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Martin on Пон Фед 09, 2009 2:18 pm

  Feanor напиша:сга, откатко гуу разоткримо мистерију, можемо да продужимо сас животи.....

  Слажам се cheers


  _________________
  They look so small from up here Very Happy
  Nikola_S
  Nikola_S

  Број на мислења : 184
  Age : 29
  Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Nikola_S on Сре Фед 11, 2009 2:05 am

  mmartin напиша:
  Feanor напиша:сга, откатко гуу разоткримо мистерију, можемо да продужимо сас животи.....

  Слажам се cheers

  Живот више никад нема да биде ист, овој ке покрене револуцију у целокупно човеково живеење. Отворимо гу Пандорину Кутију, а катанац га изгубимо Very Happy


  _________________
  avatar
  Bitanga

  Број на мислења : 1
  Registration date : 2009-02-07

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Bitanga on Сре Фед 11, 2009 1:23 pm

  mmartin напиша:
  Feanor напиша:сга, откатко гуу разоткримо мистерију, можемо да продужимо сас животи.....

  Слажам се cheers
  хехе абе овде се собрала цела интелегенција на куманово па ако не и пошироко
  Feanor
  Feanor

  Број на мислења : 219
  Age : 31
  Местолокација : У дадену Епсилон околину
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Feanor on Сре Фед 11, 2009 1:37 pm

  Bitanga напиша:
  mmartin напиша:
  Feanor напиша:сга, откатко гуу разоткримо мистерију, можемо да продужимо сас животи.....

  Слажам се cheers
  хехе абе овде се собрала цела интелегенција на куманово па ако не и пошироко
  I posiroko, normalno, ima i pretstavnici od planetu _________


  _________________
  If you go to Z'ha'dum, you will die.
  Smajli
  Smajli

  Број на мислења : 63
  Age : 28
  Местолокација : дома :)
  Registration date : 2009-02-07

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Smajli on Сре Фед 11, 2009 9:20 pm

  bounce ја не сум од куманово, ама блиску сум Smile
  Martin
  Martin

  Број на мислења : 301
  Age : 31
  Местолокација : Catwalk Galaxy
  Registration date : 2009-02-05

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Martin on Чет Фед 12, 2009 1:22 am

  Мистеријата е откриена, сите се сложуваме со ова!!! alien


  _________________
  They look so small from up here Very Happy

  Sponsored content

  Re: Конечно ќе се разоткрие мистеријата за Млечниот пат!

  Пишување  Sponsored content


   Сега е точно Сре Јан 23, 2019 10:23 am