Вирџин Галактик, првата приватна вселенска компанија формирана од билионерот Ричард Брансон, успешно го тестираше патничкиот вселенски - авион наречен Вселенски брод 2 (Space ship two). Истото летало се нарекува и Вирџинов Вселенски брод Ентерпрајс (VSS Enterprise).Повеќе за Статијата на следниот линк!
3 posters
Првиот лет на Вирџиновиот Space Ship 2
Martin- Број на мислења : 301
Местолокација : Catwalk Galaxy
Registration date : 2009-02-05
Feanor- Број на мислења : 219
Местолокација : У дадену Епсилон околину
не е билионер, него милијардер!
Инаку, ова е стварно добра вест за сите оние како мене што некогаш сакаат да отпатуваат во вселената на одмор!!!
Инаку, ова е стварно добра вест за сите оние како мене што некогаш сакаат да отпатуваат во вселената на одмор!!!
Geograf- Број на мислења : 98
Местолокација : Делта квадрант
Registration date : 2009-02-12
Feanor напиша: не е билионер, него милијардер!
А кој не би сакал да отиде на една прошетка, секој со одреден исклучок на луѓе, а во врска дали билионер или милијардер е правилно можеби би требало ова да оди во темата за лектура и коректура, подобро таму би одговарало.
Martin- Број на мислења : 301
Местолокација : Catwalk Galaxy
B Geograf напиша:Feanor напиша: не е билионер, него милијардер!
А кој не би сакал да отиде на една прошетка, секој со одреден исклучок на луѓе, а во врска дали билионер или милијардер е правилно можеби би требало ова да оди во темата за лектура и коректура, подобро таму би одговарало.
И да имате пари да отидете, листата на чекање достигнува бројка поголема од 300 луѓе Па ако ви се чека за некои 10 години - бујрум