Bidejci ovaa vest e mnogu interesna barem jas mislam treba da podiskutirame za novata crna dupka na jupiter koja se pojavi Jas ne znam nisto za taa dupka osven deka postoji
2 posters
Nova crna dupka na Jupiter
Feanor- Број на мислења : 219
Местолокација : У дадену Епсилон околину
Registration date : 2009-02-05
- Post n°2
Re: Nova crna dupka na Jupiter
branislav напиша:Bidejci ovaa vest e mnogu interesna barem jas mislam treba da podiskutirame za novata crna dupka na jupiter koja se pojavi Jas ne znam nisto za taa dupka osven deka postoji
Јас не сум знаел досега за ова, но проверив, и сега потврдив дека тоа што го помислив веднаш е точно. Доколку Јупитер имаше црна дупка во него, таа би го вшмукала.
Од друга страна, Јупитер има сега црна дамка, за која се претпоставува дека настанала ког Шумахер-Леви удрил во него.
http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2009/07/19/new-black-spot-on-jupiter/
branislav- Број на мислења : 20
Registration date : 2010-04-23
- Post n°3
Да таа би го вшмукала Јупитер но и би не истерала нас од нашата еклиптика и би не проголтала и тогаш ќе дознаеме дали има бела дупка или нема Но сепак мислам дека неможе да е од Шумејкер-Леви бидејќи тој удрил во Јупитер бо 1994год.14 год е долг период за да се појави таква последица но можеби е така таа црна дамка бидејќи Шумејкер и неговите фрагменти удрија во Јупитер како огромни огнени топки.Feanor напиша:branislav напиша:Bidejci ovaa vest e mnogu interesna barem jas mislam treba da podiskutirame za novata crna dupka na jupiter koja se pojavi Jas ne znam nisto za taa dupka osven deka postoji
Јас не сум знаел досега за ова, но проверив, и сега потврдив дека тоа што го помислив веднаш е точно. Доколку Јупитер имаше црна дупка во него, таа би го вшмукала.
Од друга страна, Јупитер има сега црна дамка, за која се претпоставува дека настанала ког Шумахер-Леви удрил во него.
http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2009/07/19/new-black-spot-on-jupiter/
Feanor- Број на мислења : 219
Местолокација : У дадену Епсилон околину
Registration date : 2009-02-05
- Post n°4
branislav напиша:Да таа би го вшмукала Јупитер но и би не истерала нас од нашата еклиптика и би не проголтала и тогаш ќе дознаеме дали има бела дупка или нема Но сепак мислам дека неможе да е од Шумејкер-Леви бидејќи тој удрил во Јупитер бо 1994год.14 год е долг период за да се појави таква последица но можеби е така таа црна дамка бидејќи Шумејкер и неговите фрагменти удрија во Јупитер како огромни огнени топки.Feanor напиша:branislav напиша:Bidejci ovaa vest e mnogu interesna barem jas mislam treba da podiskutirame za novata crna dupka na jupiter koja se pojavi Jas ne znam nisto za taa dupka osven deka postoji
Па и мене искрено не ми е јасно, кого подобро ќе размислам, како може нешто да направи дупка во гас