Овдека можете да постирате слики и дискусии за соsвездија кои ги сметате за интересни. Може да дискутираме за некои кои ви се поспецифични. Чекаме
+2
Smajli
Martin
6 posters
Слики и Дискусии за соsвездија
Martin- Број на мислења : 301
Местолокација : Catwalk Galaxy
Registration date : 2009-02-05
- Post n°1
Слики и Дискусии за соsвездија
Smajli- Број на мислења : 63
Местолокација : дома :)
Registration date : 2009-02-07
- Post n°2
Re: Слики и Дискусии за соsвездија
еј супер тема. ај да се разведри небово и идам да го сликам орион. не знам зошто ама тоа ми е едно од поомилените и поубавите соѕвездија
Nikola_S- Број на мислења : 184
Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
- Post n°3
Smajli напиша:еј супер тема. ај да се разведри небово и идам да го сликам орион. не знам зошто ама тоа ми е едно од поомилените и поубавите соѕвездија
Хмммм ваљда затоа што е најубавото зимско созвездие
Иначе нели е подобро да ставаме посебни теми за секое созвездие, отколку да има само една тема за сите??? Мислам така подобар ред ке задржиме на форумот, а и поестетски е некако. Што мислите?
Smajli- Број на мислења : 63
Местолокација : дома :)
Registration date : 2009-02-07
- Post n°4
добра идеја. а другите шо викаат?Nikola_S напиша:Smajli напиша:еј супер тема. ај да се разведри небово и идам да го сликам орион. не знам зошто ама тоа ми е едно од поомилените и поубавите соѕвездија
Иначе нели е подобро да ставаме посебни теми за секое созвездие, отколку да има само една тема за сите??? Мислам така подобар ред ке задржиме на форумот, а и поестетски е некако. Што мислите?
Feanor- Број на мислења : 219
Местолокација : У дадену Епсилон околину
- Post n°5
Јас така и го замислував овој дел од форумотSmajli напиша:добра идеја. а другите шо викаат?Nikola_S напиша:Smajli напиша:еј супер тема. ај да се разведри небово и идам да го сликам орион. не знам зошто ама тоа ми е едно од поомилените и поубавите соѕвездија
Branko- Број на мислења : 41
Местолокација : Twisted City
Registration date : 2009-02-09
- Post n°6
Feanor напиша:Јас така и го замислував овој дел од форумотSmajli напиша:добра идеја. а другите шо викаат?Nikola_S напиша:Smajli напиша:еј супер тема. ај да се разведри небово и идам да го сликам орион. не знам зошто ама тоа ми е едно од поомилените и поубавите соѕвездија
И јас се слагам со предлогот.
- Post n°7
Branko напиша:Feanor напиша:Јас така и го замислував овој дел од форумотSmajli напиша:добра идеја. а другите шо викаат?Nikola_S напиша:Smajli напиша:еј супер тема. ај да се разведри небово и идам да го сликам орион. не знам зошто ама тоа ми е едно од поомилените и поубавите соѕвездија
И јас се слагам со предлогот.
Добро штом се сложивме, сега кој ќе стави прв слики, да го видам
- Post n°8
Ајде штом никој несака да постави слика ја ќе поставам Иначе за оние што незнаат како горе на табелата има сликица и кога ќе застанете врз неа пишува Host an image. Е ќе кликнете на тоа. ќе ја хостирате вашата слика и преземете го линкот а кој што пишува Thumbnail for forums (1) и поставете го на форумот. Толку и очекувам слики Иначе забравив да кажам дека на сликата е прикажана интеракција помеѓу Галаксии Arp147.
bokit- Број на мислења : 10
Местолокација : out of space
Registration date : 2009-02-06
- Post n°9
mmartin напиша:Ајде штом никој несака да постави слика ја ќе поставам Иначе за оние што незнаат како горе на табелата има сликица и кога ќе застанете врз неа пишува Host an image. Е ќе кликнете на тоа. ќе ја хостирате вашата слика и преземете го линкот а кој што пишува Thumbnail for forums (1) и поставете го на форумот. Толку и очекувам слики Иначе забравив да кажам дека на сликата е прикажана интеракција помеѓу Галаксии Arp147.
е маци готово брат ја среди работата,сега сите сакаме соѕвездија,
- Post n°10
Nikola_S- Број на мислења : 184
Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
- Post n°11
Бранко па ти си неоткриен талент Не стварно супер изгледа соѕвездието, ако имаш некои практични совети за тоа како да направиме така добра слика како твојата стави ги во Астрографија, затоа што навистина ке ни ги треба при сликањето на објекти за TWAN. Иначе ако сакаш можеме и да тркнеме до Крива Паланка да ги сликаме најзначајните објекти и пејсажи тамо заедно со звезденото небо, па на враќање може и у Гиновце да идеме
- Post n°12
Знам дека фоткава е смешна во споредба со професионално направените, но оваа беше само да проверам како оди аплоадирањето на слики на форумот. Да не се правам многу паметен, сликата ја направив со користење на Брадфордскиот телескоп што е лоциран на Тенерифе и кој е слободен за користење за било кого. Маана е што подесувањата знаат да бидат комплексни и што се чека и до месец време за да се направи нарачаната фотка. Кој сака нека експериментира на www.telescope.org и нека ги стави добиените фотки на форумот. Инаку одењето за Паланка може да го направиме кога сакате, само пожелно е да се снајдеме со барем еден телескоп. На враќање крап во Гиновци не ни гине.
- Post n°13
- Post n°14
Штета што не успеавме да ја видиме во живо за време на отворањето на година на астрономијата. Иако според мене не е ни од далеку од тоа што беше кометата Хале Боп.