Пишите овдека за вашите идеи околу нашата веб страна!
5 posters
Сугестии за подобрување на сајтот
Feanor- Број на мислења : 219
Местолокација : У дадену Епсилон околину
Registration date : 2009-02-05
- Post n°1
Сугестии за подобрување на сајтот
Martin- Број на мислења : 301
Местолокација : Catwalk Galaxy
Feanor напиша:Пишите овдека за вашите идеи околу начата веб страна!
Слики од Хабл да се качив малце погоре, зашто не су на исто растојание сас Месечеви мени
mmartin напиша:Feanor напиша:Пишите овдека за вашите идеи околу начата веб страна!
Слики од Хабл да се качив малце погоре, зашто не су на исто растојание сас Месечеви мени
И мене ми тој боде очи, али Хабл има нешто против....
mnikolik- Број на мислења : 27
Registration date : 2009-02-28
Имам предлог да се стави на сајт линк за историја на астрономија у коју ке бидев ставени сви познати астрономи (текстови , биографие , дела и слике) , а може и историски места т.е. археоастрономски места.
Пошто тој е голема тема, може прво да ставимо слике , сс тек на време да ставимо и објаснувања.
Што викате?
Пошто тој е голема тема, може прво да ставимо слике , сс тек на време да ставимо и објаснувања.
Што викате?
mnikolik напиша:Имам предлог да се стави на сајт линк за историја на астрономија у коју ке бидев ставени сви познати астрономи (текстови , биографие , дела и слике) , а може и историски места т.е. археоастрономски места.
Што викате?
Интересна идеја, ја имам још поамбициозан проект! Да направимо посебну Веб Страну, само за Историју на Астрономију! Ќе биде интересна, ја гу замислују како Архива на Статие, куде на Насловну ќе има Статија на Неделата, а од леву страну ќе може да се ставив категорие, за Познати личности, први телескопи, први мисие... Коментари, ако сте ЗА или ПРОТИВ??? У кратки црте - наша Wikipedia само за Астрономију
Интересно прашање: Кој ќе га одржуе тј сајт??mmartin напиша:mnikolik напиша:Имам предлог да се стави на сајт линк за историја на астрономија у коју ке бидев ставени сви познати астрономи (текстови , биографие , дела и слике) , а може и историски места т.е. археоастрономски места.
Што викате?
Интересна идеја, ја имам још поамбициозан проект! Да направимо посебну Веб Страну, само за Историју на Астрономију! Ќе биде интересна, ја гу замислују како Архива на Статие, куде на Насловну ќе има Статија на Неделата, а од леву страну ќе може да се ставив категорие, за Познати личности, први телескопи, први мисие... Коментари, ако сте ЗА или ПРОТИВ??? У кратки црте - наша Wikipedia само за Астрономију
Wiki стране неможев у Јумлу, пробува тој
Е мене ми беше идеја за Вики у Joomla, ама штом неможе... батали... има мнооого Сајтови кои имав Историју на Астрономија... Крај краева, ќе поставимо Линк само куде се наваѓа и готово
Nikola_S- Број на мислења : 184
Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
Мислу дека овај идеја е преамбициозна, да правимо посебну страну за историју на астрономију??????? Треба можда да си га поставимо прашање дали смо ми астро-клуб или смо фирма која исработуе web-стране. Можда може да се договоримо сас колеге од САД да почнемо да ги попунуемо празнине на Мак Википедију за астрономију, да стављамо тамо текстови, а и не е лошо да ставимо некој текст за историју на астрономију на наш сајт, и да отворимо категорију Историја на Астрономија, ако веќ нема таква.
mnikolik- Број на мислења : 27
Registration date : 2009-02-28
Дефинитивно тоје прееееееееамбизиозна ствар да се направи посебан сајт за тој
Мој предлог беше само линк .... и мислу дека е сасвим довољно, пошто тој е ипак голема област, а реално дн трае 24 сата и имамо само толко за користење, ни минут повише
Мој предлог беше само линк .... и мислу дека е сасвим довољно, пошто тој е ипак голема област, а реално дн трае 24 сата и имамо само толко за користење, ни минут повише
Nikola_S- Број на мислења : 184
Местолокација : Измеѓу Хипокампус и Неокотрекс
- Post n°10
Re: Сугестии за подобрување на сајтот
Колко е убаво кад ке налетиш на овакву стару тему, враќа ги сеќања. Како и да е, ја имам едн предлог за главну страну. Предлог ми е линкови што су ни од лево на сајт(МКхост, астрономија, типови.....) да ги фрејмирамо сви у слични димензие(за шириуну углавном, а висински бар да не се много разликуев) и одозгора да пишуе "Пријатели"(као ониа модули други). За да ме сфатите подобро доле ке ставу едну слику, за тој како га замишљам.
Слика:
Слика:
Geograf- Број на мислења : 98
Местолокација : Делта квадрант
Registration date : 2009-02-12
- Post n°11
Би могало тој да се стави, не ти е лоша идеја.
- Post n°12
Да видимо што ќе каже наш драг колега потпретседател. Ја иначе сам само за исту големину на банери да бидев стандардизирани, ама Пријатели... што знам, некако не се уклапа, бар на мене не ми се уклапа у концепт за сајт